Botox bij Dr. Penny

Rimpels voorkomen, de tijd stilzetten of er jonger uitzien? Botox kan daarbij helpen, zowel bij vrouwen als bij mannen. Rimpels kunnen je een vermoeide uitstraling geven terwijl je je helemaal niet zo voelt.

Laat je rimpels verdwijnen en je huid stralen: boek vandaag nog een botox-behandeling bij Dr. Penny

Boek online heel eenvoudig jouw afspraak of loop eens bij ons binnen om de fijne vibe te voelen en informatie in te winnen over onze botox en filler behandelingen.

Botox of filler?

Botox en fillers zijn beide injectables (inspuitingen), maar vallen niet met elkaar te vergelijken. Fillers vullen daadwerkelijk diepe rimpels op en botox zorgt ervoor dat de rimpels verdwijnen doordat de spieren worden aangepakt die de rimpels veroorzaken.

Botox is wél geschikt als rimpels ontstaan zijn door onvrijwillige samentrekkingen van de spieren: bij fronsen, bijvoorbeeld. In dit geval gaat het over uitdrukkings- of expressierimpels als je gezicht ontspannen is.

Rimpels door huidverslapping van de huid hebben weinig te maken met je spieren. Wil je dit soort huidverslapping aanpakken, dan gebruiken wij hiervoor fillers. Deze worden dichter bij het huidoppervlak geplaatst en bestaan voornamelijk uit hyaluronzuur dat een sterke eigenschap heeft om vocht vast te houden.

Spierontspanners bij Dr. Penny

Botox is een naam voor het geneesmiddel botuline toxine. Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat wordt aangemaakt door een bacterie, Clostridium Botulinum. Vroeger werd het vooral gebruikt voor geneeskundige redenen, zoals zenuw- en spiertrekkingen. In 2002 keurde het Amerikaanse Food and Drugs Adminstration (FDA) botox goed voor cosmetische behandelingen en dus ook voor het behandelen van rimpels.

Wij werken bij Dr. Penny uitsluitend met botox-merk Bocouture®. 

Wat Bocouture onderscheidt van andere merken is dat het minder eiwitten bevat dan bijvoorbeeld botox, waardoor de kans op allergische reacties minder is.

Botox wordt ingespoten in een spier en onderbreekt tijdelijk de verbinding tussen de spier en de zenuw. Hierdoor kunnen ze niet meer met elkaar communiceren en ontspannen de spieren. Het wordt daarom dikwijls gebruikt om ouderdomsverschijnselen (rimpels, kraaienpootjes, …) te bestrijden, maar kan ook worden ingezet voor de behandeling van migraine, overmatig zweten en zelfs tandenknarsen.