Alles wat je moet weten over botox

Botuline toxine, in de volksmond Botox, al meer dan 15 jaar de meest effectieve beauty behandeling: veilig en voorspelbaar.

Portrait smiling middle aged woman with the closed eyes

Wat is Botox?

Wil je rimpels voorkomen, de tijd stilzetten of er jonger uitzien? Botox kan daarbij helpen, zowel bij vrouwen als bij mannen. Met rimpeltjes in je gezicht is niets mis, maar sommige rimpels zijn ontstaan door verdriet en zorgen. Rimpeltjes kunnen je een harde of vermoeide uitstraling geven terwijl je je helemaal niet zo voelt.

Ook op jongere leeftijd kun je last hebben van diepe rimpels. Het huidverouderingsproces gaat bij de één nu eenmaal sneller dan bij de ander. Factoren zoals fel zonlicht en roken hebben daar ook invloed op. Wil je daar wat aan doen? Maak dan een afspraak bij ons.

Botuline toxine, in de volksmond Botox, is een eiwit dat zenuwoverdracht kan blokkeren. Botox wordt verdund met een lichaamseigen vloeistof en geïnjecteerd in je huid om de activiteit van bepaalde spiertjes te verminderen. Hierdoor verdwijnen fijne lijntjes in je gezicht en diepe rimpels worden minder zichtbaar. Een botox behandeling kan op die manier zelfs rimpelvorming voorkomen. Het effect van botox houdt gemiddeld drie maanden aan, na verloop van tijd neemt de spieractiviteit in de huid weer langzaam toe.

De drie meest gangbare zones voor botox zijn de rimpeltjes op te voorhoofd, de fronsrimpel en de kraaienpootjes. Verder kennen we nog een aantal ‘foefjes’ met botox die verrassende resultaten geven: gummy smile, tegen het bloot lachen van tandvlees. Een lipflip, om je lip iets meer naar buiten te laten krullen. Botox tegen putjes in de kin. Botox tegen fijne lijntjes op de neusrug, ook wel bunny lines genoemd. Het liften van de neuspunt, wenkbrauwlift en het liften van de mondhoekjes. Naast cosmetische behandelingen is botox geschikt om overmatige transpiratie en spanningshoofdpijn te behandelen.

Verschillende mensen, verschillende doseringen

Niet ieder persoon heeft een even grote hoeveelheid botox nodig om een spier te laten ontspannen en daarmee een rimpel te laten verdwijnen of te verzachten. Bij een vrouw met kleine frons spiertjes in haar gezicht volstaat een kleinere dosering botox dan bijvoorbeeld een man met een sterk ontwikkelde fronsspier. Er is een grotere hoeveelheid botox nodig om een grote, sterke spier te laten ontspannen. Kortom, het is maatwerk. Wij hebben er daarom voor gekozen om verschillende doseringen aan te bieden. Voor je kraaienpootjes, frons en je voorhoofd rimpeltjes maken we onderscheid tussen een standaard dosering, en een hoge dosering. De arts zal je hierover adviseren tijdens je afspraak.

Botox Nabehandeling • Top up

Onze artsen kunnen meestal goed inschatten welke dosering botox het beste bij jou past. In sommige gevallen blijkt echter dat er toch nog een kleine hoeveelheid botox nodig is om eigenwijze spiertjes te laten ontspannen. Of vind je zelf dat je nog iets te veel beweging in de spier ziet. Als dat zo is ben je na 2 tot 4 weken na je behandeling welkom bij ons voor een botox nabehandeling. Je betaald dan een vergoeding van €17,50 voor een kleine nabehandeling of een bedrag van €35 voor een grote nabehandeling. 

Dit alles wordt nauwkeurig genoteerd in je dossier zodat we voor een volgend bezoek exact weten welke dosis voor jou het mooiste resultaat geeft.

Baby Botox • Mini Botox • Botox Light

Baby Botox is een behandeling met een lagere dosis botox, de light versie als het ware. Het is hetzelfde middel, alleen worden er mindere hoeveelheden gebruikt. Baby Botox wordt vanwege de lagere dosering ook wel mini-botox genoemd.

Er kan voor Baby Botox worden gekozen als er sprake is van lichte rimpelvorming of als botox preventief wordt ingezet tegen rimpelvorming. Het voordeel van Baby Botox is dat het resultaat subtiel is. Nadeel van baby botox is dat de werking ervan minder lang is dan bij een normale botox behandeling.

De reden om voor Baby Botox te kiezen is afhankelijk van het gewenste resultaat en zal altijd in samenspraak zijn met de behandelend arts.

Botox of filler?

Botox en fillers zijn beide injectables (inspuitingen), maar vallen niet met elkaar te vergelijken. Fillers geven volume en botox zorgt ervoor dat de rimpels verdwijnen of verzachten doordat de spieren worden aangepakt die de rimpels veroorzaken.

Botox is geschikt als rimpels ontstaan zijn door samentrekkingen van de spieren: bij fronsen bijvoorbeeld. Een ander voorbeeld zijn rimpeltjes op het voorhoofd door het optrekken van je wenkbrauwen. Of door samenknijpen van de ogen waardoor kraaienpootjes zijn ontstaan. In deze gevallen gaat het over expressierimpels. Expressierimpels geven je gezicht een bepaald karakter. Het is mooi om dat karakter niet weg te halen, maar je kunt het wel iets verzachten met botox.

Een filler gebruiken we om huidverslapping aan te pakken of om gebieden in het gezicht te accentueren. Zoals bijvoorbeeld lippen, jukbeenderen of kaaklijn.

Wij werken met de echte Botox®

✓ Topmerken

✓ BIG geregistreerde artsen

✓ Gratis vrijblijvend consult