Blog: Corona vaccin en fillers

Voor één van de corona vaccins (Moderna) is er in de VS een kans vastgesteld van ongeveer 0,02% op een tijdelijke, zwelling.

mature-doctor-doing-vaccination-to-young-woman-26NF3RE

Voor twee van de corona vaccins, Moderna en Pfizer, is er een kans vastgesteld van ongeveer 0,02% op een tijdelijke, zwelling voor patienten die fillers hadden op het moment van de vaccinatie. Dit treedt dan binnen enige dagen na de vaccinatie op. In de meeste gevallen is er geen enkele behandeling nodig en als er behandeld moet worden is een normale behandeling met pillen tegen allergie afdoende.

Voor andere vaccins (AstraZeneca, BioNtech) is geen enkel risico gevonden. Botuline toxine (Botox) wordt absoluut niet beïnvloed door een vaccinatie. Volgens experts is er geen reden om af te zien van fillers of vaccinatie. Als je desondanks ongerust bent raden wij aan om naar een ander merk vaccin te vragen dan het Moderna vaccin of Pfizer.

wij adviseren mensen om twee weken voor- en twee weken na het krijgen van het Corona vaccin met Moderna danwel Pfizer, geen fillerbehandeling te ondergaan.

Marieke

artikel gepubliceerd op: februari 25, 2021 door Marieke

Delen op social media

Andere artikelen

Nieuwsbrief ontvangen?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg ons op social media

Bij dr. Penny wordt elke injectable behandeling een beleving waar je reikhalzend naar uitkijkt

Boek online heel eenvoudig jouw afspraak of loop eens bij ons binnen om de fijne vibe te voelen en informatie in te winnen over onze botox en filler behandelingen.