Veelgestelde vragen

Dr Penny gaat over topproducten, superscherpe prijzen en een fijne, laagdrempelige sfeer. Als kliniek nemen we genoegen met een lagere marge per behandeling dan veel andere klinieken zonder in te boeten op kwaliteit en resultaat!

Algemene informatie

Hoe kan ik een afspraak bij jullie maken?

Het meest gemakkelijk maak je je afspraak door online hier. Je kunt ook een afspraak maken door ons een berichtje te sturen via Instagram of Facebook. Voor de mensen die hun afspraak liever telefonisch maken zijn wij tijdens onze openingstijden uiteraard ook telefonisch bereikbaar.

Waarom moet ik een geldig legitimatiebewijs meenemen?

Ter bescherming van jouw persoonsgegevens en om identiteitsfraude te voorkomen, vragen wij onze cliënten voorafgaand aan elke afspraak zich te legitimeren bij de receptie. Wij verzoeken je vriendelijk, indien je een afspraak hebt, bij binnenkomst jouw legitimatie gereed te houden. Ook is dit nodig vanwege de veiligheidseisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ)

Vanaf welke leeftijd kan ik me laten behandelen?

Voor een behandeling bij Dr. Penny geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Op welke manieren kan ik bij jullie betalen?

Je kunt bij Dr. Penny betalen met contant geld of pinpas. Het is helaas niet mogelijk om met een Creditcard te betalen.

Moet ik iets eerder op mijn afspraak verschijnen?

Als je al zeker weet dat je een filler behandeling van bijvoorbeeld je lippen wilt laten doen, kunnen we deze tijd  gebruiken om de verdovende crème goed in te laten werken. Meld je dan 10 minuten voor aanvang van je afspraak.

Op welke manier kan ik mijn afspraak annuleren?

Dr Penny hanteert een 2 uurs policy. Indien je jouw afspraak niet na kunt komen, dien je deze tenminste 2 uur van tevoren, te annuleren/verzetten. Dit kan middels de link in de bevestiging die je van ons per mail hebt ontvangen. Mocht het voorkomen dat je meerdere keren zonder bericht te laat of helemaal niet op jouw afspraak verschijnt, bestaat de kans dat de behandelaar je toegang tot de kliniek ontzegt.

Zijn jullie artsen BIG geregistreerd?

Jazeker, bij Dr. Penny werken uitsluitend ervaren, BIG geregistreerde artsen. Je vindt informatie over onze artsen en hun BIG nummers op deze pagina

Kan ik gemakkelijk parkeren bij Dr Penny?

In de straten rondom de Fred kan er tot 13:00 uur overal gratis worden geparkeerd. Daarna geldt er een tarief van €1,70 per uur. Ook zijn wij goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf Den Haag Centraal en Hollands Spoor.

Wat is een consult en wat wordt er besproken?

Tijdens een consult maak je kennis met de arts en bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Er wordt gekeken naar de kenmerken van je gezichtshuid en de arts vertelt je over de verschillende behandelmethodes. Uiteraard is er ook tijd om vragen te stellen. Consulten zijn altijd kosteloos en geheel vrijblijvend.

In welke steden hebben jullie een vestiging?

Je kunt ons vinden in Den Haag en Amsterdam!

Den Haag
Frederik Hendrikplein 53
2582 BA Den Haag

Amsterdam
Amstelveenseweg 115
1075 VX Amsterdam

 

Botox

Hoe lang duurt een behandeling?

Een Botox behandeling duurt gemiddeld 10 minuten.

Is een behandeling veilig?

Omdat Botox volledig afbreekbaar is, is het een van de meest veilige behandelingen voor rimpels.

Wie voeren de rimpelbehandelingen uit?

Bij Dr. Penny werken uitsluitend BIG geregistreerde artsen die jou behandelen.

Kan ik na een behandeling gewoon weer gaan winkelen of werken?

Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn, al trekt dit snel weer weg. Je kan na een behandeling dus prima naar je werk of lekker gaan shoppen!

Zie ik na de behandeling direct resultaat?

Na een botox behandeling zie je niet direct resultaat. Pas na 3- 5 dagen wordt het eerste resultaat goed zichtbaar en na 2 weken is het resultaat optimaal. Omdat de botox  na ongeveer 3 maanden is uitgewerkt, raden we aan om een herhaalbehandeling in te plannen om het bij te houden!

Moet ik me aan bepaalde leefregels houden na een behandeling?

De eerste 48 uur na de behandeling raden wij sporten, een schoonheidsbehandeling, en een bezoek aan sauna of zonnebank af.  Dit omdat deze activiteiten de doorbloeding in het lichaam verhogen, waardoor de botox sneller wordt afgebroken door het lichaam. Na je behandeling ontvang je per mail een nazorg formulier van ons.

In welke gevallen kan er geen behandeling plaatsvinden?

In de volgende gevallen behandelen wij niet:

 • Spierziektes, bijvoorbeeld; Myasthenia gravis, Amyotrofe laterale sclerose en Eaton-Lambertsyndroom
 • Infectie van het te behandelen gebied. Wanneer het te behandelen gebied geïnfecteerd is, zal eerst de infectie moeten genezen, voordat wij je kunnen behandelen
 • Zwangerschap/geven van borstvoeding
 • Gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica

In de volgende gevallen wegen we zorgvuldig af of de behandeling mogelijk is:

 • Verlamming van de spier
 • Multipele sclerose

Blijf ik er wel natuurlijk uitzien?

Ja zeker! Na een rimpelbehandeling kun je nog steeds fronsen, je wenkbrauwen optrekken of met je ogen knijpen. We luisteren heel goed naar wat jouw wensen zijn. Vrijwel iedereen wilt een natuurlijk resultaat behouden, en daar zorgen we dan ook voor.

Wat gebeurt er met mijn rimpels als ik stop met een rimpelbehandeling?

Het effect van een behandeling houdt gemiddeld 3 maanden aan. Als je niet terug komt voor een herhaalafspraak, komen rimpeltjes na drie maanden langzaam weer tevoorschijn.

Fillers

Zijn jullie fillers veilig?

Ja. Alle producten hebben een CE certificering en voldoen aan de richtlijnen van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) en de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde). De fabrikanten van onze fillers hebben de fillers uiteraard zeer goed getest. Inmiddels zijn er honderdduizenden behandelingen gedaan met deze fillers en wordt deze als zeer veilig bestempeld door de industrie.

Waarom zijn jullie fillers zo goedkoop?

Wij willen onze behandelingen bereikbaar maken voor iedereen. Daarom hebben wij ervoor gekozen minder te verdienen aan een fillerbehandeling dan veel andere klinieken. Door producten groot in te kopen en scherp te onderhandelen over inkoopprijzen, kunnen wij zeer scherpe prijzen aanbieden en toch werken met kwalitatief hoogwaardige producten!

Wat is een liquid facelift?

Eigenlijk is het een facelift zonder operatie. Door een aantal gebieden tegelijk te behandelen, bijvoorbeeld de fronsrimpel (Botox) in combinatie met de kaaklijn en neuslippenplooi (fillers), is het mogelijk het effect van een minifacelift te bereiken.

Kan ik zonder problemen overstappen op een ander merk filler?

Ja! Je kunt probleemloos verschillende merken fillers gebruiken, ook als je nog een restant hyaluronzuurfiller in je huid of lip hebt van een bepaald merk. Als je hierover twijfelt, neem dan gerust contact met ons op.

Gebruiken jullie permanente fillers?

Het algemene advies van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde is om geen gebruik te maken van permanente fillers. Daarom maakt Dr. Penny hier geen gebruik van.

Wanneer mag je geen rimpelbehandeling ondergaan?

In de volgende gevallen behandelen wij niet:

 • Spierziektes, bijvoorbeeld; Myasthenia gravis, Amyotrofe laterale sclerose en Eaton-Lambertsyndroom
 • Infectie van het te behandelen gebied. Wanneer het te behandelen gebied geïnfecteerd is, zal eerst de infectie moeten genezen, voordat wij je kunnen behandelen
 • Een puistje op de plek waar geprikt moet worden
 • Zwangerschap/geven van borstvoeding
 • Gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica

Hoe lang duurt een behandeling?

Een fillerbehandeling duurt gemiddeld tussen de 15 en 30 minuten.

Kan ik na een behandeling weer gaan winkelen of werken?

Op de plaats waar de prikjes gegeven zijn kan de huid wat rood en gezwollen zijn, al trekt dit vanzelf snel weg. Je kan dus prima je dag voortzetten! Er kunnen nog blauwe plekjes ontstaan. Dit is eventueel te camoufleren met make-up. Wacht daar de eerste 24 uur wel mee om infecties te voorkomen.

Moet ik me aan bepaalde leefregels houden na een behandeling?

De eerste 48 uur na de behandeling raden wij sporten, een schoonheidsbehandeling, en een bezoek aan sauna of zonnebank af. Ook adviseren we de eerste 24 uur geen make-up te dragen, in verband met kans op infectie. Na je behandeling ontvang je per mail een nazorg formulier van ons.